radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Vogrskem skušali vlomiti v gostinski lokal
Včeraj, 14. novembra ob 16.45 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma v gostinski lokal na Vogrskem. Kljub temu pa se je nepridiprav znesel nad gostilniškim pomivalnim strojem (poškodovanje vodnikov na krmilni enoti), ki je bil postavljen pred vrati skladišča. S tem je bila lastniku lokala povzročena materialna škoda v višini približno 500 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije izven Doblarja udeleženo osebno vozilo
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 15. novembra ob 8.19 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na glavni cesti med Doblarjem in Podselom (pri Turškem križu za naseljem Doblar) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročil 37-letni voznik, v prometni nesreči ni bil poškodovan. Zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije na Goriškem zaradi prekratke varnostne razdalje med vozili
Policisti PPP Nova Gorica so danes, 15. novembra ob 6.40 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nezgodo povzročil voznik osebnega avtomobila (znamke Volvo), ki se je zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v pred njim stoječe osebno vozilo (znamke Opel) v koloni vozil. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Prometni policisti so povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Idrijskem
Včeraj, 14. novembra ob 21.37 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Idrije, kjer je voznik tovornega vozila trčil v parkirano osebno vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oz. poklical policijo. Kasneje je bilo vozilo povzročitelja izsledeno. Ko bo pobegli voznik izsleden, mu bodo policisti PP Idrija izdali plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti so danes, 15. novembra ob 00.25 uri, imeli v postopku 30–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu) prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedolgo zatem oz. danes, 15. novembra ob 2. 20 uri, so policisti v Novi Gorici imeli v postopku drugega 63–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu so policisti mu na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu) prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran