radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 225 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Na avtocesto z dvema promiloma alkohola
Policisti so med kontrolo prometa na avtocesti pri izvozu za Trebnje nekaj po 11. uri ustavili voznika osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 49-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

V poostrenem nadzoru tovornih vozil ugotovljene številne kršitve
Na avtocestnem postajališču Dul so policisti PU Novo mesto v sodelovanju s policisti Specializirane enota za nadzor prometa med 8. in 13. uro nadzirali promet tovornih vozil. V petih urah so ustavili 77 tovornih vozil in pri 17 voznikih ugotovili kršitve. Zaradi hujših kršitev so izločili iz prometa deset tovornih vozil in enemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ugotovili so nepravilnosti pri izrednem prevozu in sicer voznik tovornega vozila ni imel dovoljenja za izredni prevoz, skupina vozil, s katerimi je opravljal izredni prevoz pa ni bila ustrezno označena.

 nadzor tovornih vozil 1

nadzor tovornih vozil 2

nadzor tovornih vozil 3

(Foto: arhiv PU Novo mesto)

Med hišno preiskavo zasegli puško
Novomeški policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca z območja Trebnjega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli puško, za katero nima ustreznih dovoljenj in zoper njega uvedli postopek zaradi kršitev Zakona o orožju.

 trebnje zasezena puska

(Foto: PP Novo mesto)

Vlomi in tatvine
V Jelšah pri Otočcu je nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Z dvorišča počitniške hiše v kraju Lisec je med 13. 11. in 14. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Ford fokus, karavan, bele barve, letnik 2001, registrskih oznak NM FE 485.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop iz Slovenije pripeljal iz Srbije, so policisti PMP v dveh vagonih z glinico našli štiri državljane Tunizije, tri državljane Sirije in državljana Libije, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Mostec, Podgračeno Podklanec, Prilipe izsledili in prijeli osem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Sirije, dvema državljanoma Alžirije in državljanom Albanije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran