radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti na Ajdovskem iz prometa izločili dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Ajdovščina so med vikendom oz. v soboto, 16. novembra ob 2.52 uri, v Ajdovščini obravnavali voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako omenjeni voznik s seboj ni imel vozniškega dovoljenja oz. drugega dokumenta. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. V nadaljevanju postopka so ajdovski policisti kmalu zatem ugotovili, da je zgoraj omenjeni 32-letni voznik (doma z območja Gorenjske) policistom v postopku posredoval oz. navedel lažne podatke (enega od svojih sorodnikov), saj ne poseduje vozniškega dovoljenja. V zvezi z obravnavanim varnostnim dogodkom v cestnem prometu so ajdovski policisti obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitev prometne zakonodaje (vožnja pod vplivom alkohola in vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja) in kršitve določil Zakona o osebnem imenu in Zakona o osebni izkaznici.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina konec minulega tedna oz. v petek, 15. novembra ob 20.20 uri, v Ajdovščini imeli v postopku 38–letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da tudi omenjeni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0.32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega je 38-letni voznik odločno odklonil odrejeni hitri test in v nadaljevanju odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako mu je bilo zaseženo osebno vozilo. Zaradi kršitev prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Goriškem
Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v soboto, 16. novembra ob 2.51 uri v nočnem času, obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v eni od diskotek na Goriškem. Varnostniki ene od varnostnih služb so 34–letnega kršitelja (slednji je razgrajal in grozil ter kazal očitne znake alkoholiziranosti) zadržali vse do prihoda policistov na kraj. Policisti PP Nova Gorica so mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Nepridiprav skušal vlomiti v objekt javnega zavoda
Danes, 18. novembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma v skladišče objekta (javni zavod) v Novi Gorici (Gregorčičeva ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim skušal z neznanim predmetom vlomiti vrata skladišča, vendar mu v notranjost ni uspel priti. Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je storilec povzročil materialno škodo (poškodba vrat). Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran