radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 142 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 11 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer še zbirajo obvestila.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 2 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 17. 11. 2019, od 6. ure, in 18. 11. 2019, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Premoženjska škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v dve stanovanjski hiši, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Skupna premoženjska škoda znaša več tisoč evrov.

V Šentvidu je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Premoženjska škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v stanovanje in iz njega odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena obutev. Premoženjska škoda znaša okoli 150 evrov.

Prometne nesreče
Včeraj, okoli 15. ure je v naselju Čeplje prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik vozil preblizu desnega rob vozišča, zapeljal čez bankino in s sprednjim kolesom trčil v drevo. Vozilo se je prevrnilo in obstalo na boku. Voznik se v nesreči ni poškodoval. Policisti so v postopku ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo pod vplivom alkohola (alkotest je pokazal rezultat 0.54 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10. ure je na cesti iz smeri Žlebiča proti Ortneku prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik vozil preblizu desnega rob vozišča, zapeljal čez bankino, nato pa je vozilo pričelo zanašati, zato se je prevrnilo in obstalo na strehi. Voznik in sopotnik se v nesreči nista poškodovala. Policisti so v postopku ugotovili, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola (alkotest je pokazal rezultat 0.36 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran