radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 393 klice. Obravnavali so 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in sedem tatvin. Šestnajstkrat so intervenirali zaradi kršitev javnega red in miru v zasebnem prostoru in na javnem kraju.

15. 11.
Ob 10.50, smo bili obveščeni o pretepu v Ankaranu. Osumljeni so pretepli 38-letnega državljana Slovenije, ki je bil poškodovan odpeljan v bolnišnico. Dva storilca, državljan Slovenije in državljan Črne gore, sta bila prijeta na kraju. Za dva osumljena 29-letnika, državljana Slovenije in državljana Črne gore, je bila podana kazenska ovadba zaradi nasilništva, v soboto je bil zanju odrejen pripor. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Na Škofijah je nekdo dopoldan vlomil v dve stanovanji v isti hiši. V obeh primerih je odnesel gotovino in zlatnino.

Popoldan, ob 16. uri, smo bili obveščeni, da v Kopru sin grozi očetu. Grozil mu je in ga fizično napadel. Sledi mu kazenska ovadba.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Po opravljenih razgovorih je bil nasilnežu izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi pa mu še kazenska ovadba za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Ob 16.57 smo dobili klic, da nekdo grozi s pištolo na Cereju. Domačin je povedal, da so do njega pripeljali znanci iz Kopra in mu grozili s pištolo, zatem pa so odpeljali. Policisti so vozilo izsledili v Kopru, v vozilu ni bilo orožja. Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju, po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v stanovanje na Oljčni poti v Kopru. Ukradel je zlatnino in denar.

Ob 23.43 je voznik osebnega avtomobila iz Razdrtega peljal proti Postojni in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v zaščitno odbojno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi enotni obdolžilni predlog zaradi hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 23.50 je voznik osebnega avtomobila na avtocesti proti Kopru trčil v ograjo zaradi neprilagojene hitrosti. Na cesti je bila namreč večja količina vode. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti (preizkus alkoholiziranosti 0,0).

16. 11.
Ob 2. uri ponoči smo dobili obvestilo, da se v Kopru pretepa več oseb. Po prvih podatkih so se med seboj sprli, eden pa je vzel mobilni telefon drugemu, ki je želel poklicati prijatelja, ter z njim pobegnil. Policisti zbirajo informacije o dogajanju in ugotavljajo sum kaznivega dejanja tatvine.

Ob 11. uri je 69-letni voznik iz Podgrada pri Ribnici zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z avtomobilom izven vozišča v potok. Vozilo je bilo pod vodo, izvlekli so ga gasilci. V nesreči se je poškodovala njegova sopotnica, odpeljali so jo v zdravstveni dom na pregled. Izdan je bil plačilni nalog.

Postojnski policisti so intervenirali v bližnji vasi, kjer je razgrajala in grozila hči lastnikov hiše. V jezi je doma žalila, grozila in razmetavala pohištvo. Po zaključenih postopkih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje in poškodovanja tuje stvari.

Ob 15.13 je poklicala zaposlena iz izolskega lokala in povedala, da je pred kratkim iz skladišča nekdo ukradel telefon. Osumila je stranke iz lokala. Policisti so vozilo izsledili in ustavili v Izoli. V avtu so bile štiri osebe, eden od njih, 46 let star državljan Italije, je dejansko ukradel telefon, vendar ga je že odvrgel. Pri pregledu na terenu je osumljeni poskušal pobegniti, kar so mu preprečili, uporabljena so bila prisilna sredstva, nakar je pričel groziti policistom. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje drzne tatvine, zaradi kršenja javnega reda pa je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan so v Senožečah zasegli osebni avto 20-letnemu vozniku začetniku iz Ribnice, ki ni podaljšal vozniškega dovoljenja in opravil tečaja varne vožnje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo izkoristil nepazljivost natakarice in v lokalu ukradel natakarsko denarnico.

Zvečer je v Planini v lokalu nekdo prijavitelju iz žepa ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Ob 22.48 je bila v Senožečah hujša prometna nesreča. 66-letni domačin je vozil po regionalni cesti od Postojne proti Kozini. V križišču za Sežano cesta poteka v blagi levi ovinek, v katerem je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost in čelno trčil v varnostno ograjo. Varnostnega pasu ni uporabljal. Sledi mu plačilni nalog (po 37 in 33 čl. ZPrCP). Iz SB Izola smo bili obveščeni, da ima hujše poškodbe.

17. 11.
Ob 1.20 so policisti v Seču ustavili vozilo, ki ga je peljal 18-letni domačin. V vozilu sta bila še dva sopotnika. Zasegli so enemu dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, drugemu pa kovinsko škatlico s posušenimi rastlinskimi delci. Zasežena snov bo poslana na analizo in v primeru pozitivnega rezultata sledi ukrep.

Ob 2. uri so policisti v Ankaranu ustavili 40-letnega voznika, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zatem so ustavili v Senožečah 21-letnega voznika, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.45 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 4.22 so v Portorožu ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.69 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Na Topolcu pri Ilirski Bistrici je nekdo vstopil v hišo. Pregledal je vse prostore in odnesel gotovino iz različnih prostorov in iz blagajne.

V koprski prodajalni je nekdo ukradel več parfumov. Policisti so po danem opisu izsledili moškega z Dekanov. Povedal je, da je parfume že odvrgel. Po podaji pisne prijave sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 15. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, ponedeljka, 18. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Po enotah so obravnavali PP Koper 8 oseb, PP Ilirska Bistrica 7 oseb in PP Kozina 3 osebe. 10 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, policijski postopki pa še potekajo.

Osebe po državljanstvih:

  • Irak 4
  • Iran 4
  • Maroko 3
  • Sirija 3
  • Afganistan 2
  • Kosovo 2

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran