radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je preko vikenda prejel 872 klicev, od tega 248 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

PREHITRA VOŽNJA:
Policisti Postaje prometne policije Maribor so 17. 11. 2019 opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000 na avtocesti A5 na relaciji Pernica - Lenart, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h. Okrog 13.45 so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki ga je vozil 34 letni državljan Slovenije, izven naselja Lenart na razdalji 944 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 km/h. Nadalje so okrog 14.15 ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke AUDI, tip A 5, ki ga je vozil 25 letni državljan Slovenije, izven naselja Lenart na razdalji 1.063 metrov vozil s povprečno hitrostjo 190 km/h. Obema voznikoma so policisti na kraju izdali plačilni nalog. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je globa 1.200,00 € in 9 kazenskih točk.

lenart hitrost 1

lenart hitrost 2 

(Foto: PPP Maribor)

VLOMI:
Neznani storilec je 17. 11. 2019, med 14.00 in 14.15 na neugotovljen način vlomil v stavbo v Mariboru v kateri je več stanovanj in poslovnih prostorov v lasti pravne osebe. S silo telesa je skozi vhodna vrata vlomil v pet prostorov, vendar iz prostorov ni odnesel ničesar. Nato je odšel eno nadstropje višje, kjer je vlomil v stanovanje v katerem prebiva podnajemnica. Tudi od tam ni odtujil ničesar. Odšel je še v drugo nadstropje, kjer je s silo telesa vlomil v stanovanje za najemnike, kjer pa prav tako ni odnesel ničesar. Materialna škoda znaša okoli 6.000,00 eurov.

Bojan Kitel
višji samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran