radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Odgovorni pri pripravi vozil na zimske razmere
Na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini so policisti včeraj dopoldne preverjali ali so vozniki opremili vozila s predpisano zimsko opremo, kot to določa Zakon o pravilih cestnega prometa in ugotavljali druge kršitve. Ustavili in kontrolirali so 484 vozil in pri 11 vozilih ugotovili kršitve ter voznike opozorili na upoštevanje zakonskih določil glede zimske opreme. Ugotavljamo, da so vozniki iz leta v leto bolj odgovorni in pravočasno poskrbijo za menjavo pnevmatik. Želimo si, da bodo tudi takrat, ko bodo nastopile zimske razmere, vozniki ravnali odgovorno in pred vožnjo z vozil očistiti led in sneg, vožnjo pa še dodatno prilagodili razmeram na cesti in voziti strpno.

nadzor pnevmatik 1

nadzor pnevmatik 2

nadzor pnevmatik 3

nadzor pnevmatik 4

nadzor pnevmatik 5 

(Foto: PU Novo mesto)

Poziv očividcem prometne nesreče v Krškem
12. 11. ob 15.22 uri se je v Krškem v križišču Ceste krških žrtev in Pionirske ceste (lokalno poimenovanje - križišče pri Mercator centru "Šoping") zgodila prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan pešec. Po ugotovitvah policistov PP Krško sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Seat ibiza, zelene barve, ki je vozil iz smeri zdravstvenega doma proti novemu mostu preko reke Save ter pešec, ki je prečkal vozišče. Ob obravnavi prometne nesreče so bile pridobljene nasprotujoče si informacije o upoštevanju rdeče luči na semaforju, zato pozivamo morebitne očividce nesreče, da pokličejo na številko 113 ali PP Krško na 07 49 29 400.

Vlomi in tatvine
V Krškem je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli tisoč evrov škode.

V noči na 19. 11. je v gozdu v Črmošnjicah neznanec z gozdnega traktorja odtujil šest verig, orodje in okoli 40 litrov goriva.

V Šmarjeških Toplicah je neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli tisoč evrov škode.

V kraju Perudina na območju PP Črnomelj je nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Razmetal je notranjost objekta in po oceni oškodovancev povzročil za okoli 3000 evrov premoženjske škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med observacijo državne meje s policijskim helikopterjem so policisti na območju Prilip opazili skupino tujcev, ki je nezakonito prestopila državno mejo. Brežiški policisti so tujce izsledili in prijeli. Policijski postopki s šestimi državljani Indije, tremi državljani Pakistana in tremi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

V Ločah na območju Brežic in v Rigoncah so policisti izsledili in prijeli še sedem državljanov Alžirije, dva državljana Bangladeša in državljana Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran