radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes ob 8.10 uri, smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju naselja Cerkno (Gorenjska cesta), kjer se je na delovišču pri sanaciji oz. betoniranju struge bližnjega kanala potoka Oresovka z delovnim strojem (damper) huje poškodoval 26–letni delavec (državljan Severne Makedonije) oz. izvajalec del ene od gospodarskih družb. Slednji se je z omenjenim delovnim strojem (damperjem) peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho ter se predvidoma huje poškodoval (sum poškodbe prsnega koša in noge).

Poškodovanega delavca so izpod delovnega stroja potegnili sodelavci, kasneje pa so mu zdravniško pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga po nudeni zdravniški oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika in Državnega tožilstva v Novi Gorici) je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran