radio tomi predvajalnik

policija splosniNa območju Policijske uprave Celje smo včeraj obravnavali 77 interventnih dogodkov.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali trinajst prometnih nesreč. Eno s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami - Dravograd

Prometna nesreča s hudimi poškodbami se je zgodila včeraj, nekaj čez 18. uro, v Dravogradu. 45-letni voznik, ki je vozil iz smeri Koroške ceste proti Mariborski cesti, je na prehodu za pešce trčil v 80 letno peško. Peška se je v prometni nesreči hudo poškodovala. Voznik je peško trčenju odpeljal v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostala na zdravljenju.

Prekoračitev hitrosti - Hotemež
V Hotemežu, na območju Policijske postaje Laško, smo med nadzorom prometa ustavili 22-letnega voznika doma z območja PU Maribor, ki je v naselju vozil 108 km in brez vozniškega dovoljenja. Vozilo smo mu zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Izrečeni ukrepi prepovedi približevanj
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trinajstkrat. Desetkrat v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Zaradi vsiljivega beračenja smo včeraj v Slovenskih Konjicah oglobili 20-letnega državljana Slovaške.

V Celju smo včeraj zaradi več prekrškov oglobili 29-letno državljanko Romunije, ki se je pretvarjala, da je gluhonema in je na nedovoljen način zbirala prispevke.

V Prevaljah smo zaradi nedovoljenega zbiranja prispevkov in beračenja oglobili tri romunske državljane.

Rop pošte - Teharje
Nekaj minut pred 18. uro, tik pred zaprtjem pošte, sta dva zamaskirana moška vstopila v prostore poslovalnice pošte na Teharjah, zaposleni zagrozila s pištolo in zahtevala denar.

Ko sta dobila denar sta pobegnila.

Oba storilca sta bila mlajša. Eden je bil visok okoli 165 cm, drugi pa okoli 180 cm. Oblečena sta bila v temna oblačila, oba sta imela na glavi črni volneni kapi, čez obraz sta si nadela črni ruti. Eden je bil oborožen.

Vse, ki so pred ali po ropu v bližini poštne poslovalnice opazili moška, danega opisa ali morda vozilo s katerim bi se lahko pripeljala in odpeljala, prosimo za informacije. Sporočijo naj jih na telefonsko številko 113.

Tatvina - Celje
Na Teharski cesti v Celju je v dopoldanskih urah neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel žensko torbico z denarnico in službenimi dokumenti.

Drzna tatvina - Frankolovo
Na Frankolovem smo obravnavali drzno tatvino. Dva moška najverjetneje romunska državljana, sta prišla v gostinski lokal na Frankolovem. Medtem, ko je eden ostal pri točilnem pultu, je drugi odšel v pisarno in ukradel kuverto z gotovino.

Vloma – Šmartno ob Paki in Topovlje
V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in ukradel več krvavic.

V Topovljah, na območju Policijske postaje Žalec smo obravnavali vlom v vikend. Storilec je ukradel kuhinjski aparat.

Požar – Paka pri Velenju
Okoli 15.30 ure smo bili obveščeni o požaru v Paki pri Velenju, kjer je ogenj uničil okoli 5 x 4 metre veliko, dvoetažno, leseno počitniško hišico. Lastniki škodo ocenjujejo na najmanj 40.000 €. Vzrok požara še ni potrjen. Danes nadaljujemo z ogledom.

V Paki pri Velenju smo včeraj obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Požar – Mislinjska Dobrava
Požar smo včeraj obravnavali še v Mislinjski Dobravi, kjer je zagorelo podstrešje objekta ob stanovanjski hiši. Zagorelo je pri dimniku. Tuja krivda je izključena. Škodo ocenjujejo na okoli 5.000 €.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran