radio tomi predvajalnik

policija splosniStanovalci zalotili in pregnali vlomilca v stanovanjsko hišo na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 21. novembra ob 18.49 uri, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj pozno popoldne, vlomil skozi vhodna vrata stanovanjske hiše in vstopil v prostor za vrati. Tam je nepridiprava zalotila stanovalka objekta, zato je neznanec zbežal iz hiše neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Več osebam zasegli snovi in rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo
Policisti so včeraj, 21. novembra v popoldanskih urah, na območju Nove Gorice trem osebam (dve ženski, stari 39 let in 20-letni moški) zasegli snovi, delce posušene zelene rastline in tablete, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge. Zasežene snovi, rastlinske delce in tablete so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper navedene osebe uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran