radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti na Goriškem obravnavali voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Prometni policisti so danes, 3. decembra ob 9.54 uri, na glavni cesti Rožna Dolina – Nova Gorica (blizu predora Panovec) ustavili 23–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi na Goriškem. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Glede na rezultate odrejenega strokovnega pregleda bo zoper voznika podan ustrezen ukrep.

Vlomili v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici
Danes, 3. decembra ob 6.54 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu tekom noči v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Po prvih podatkih je neznanec ukradel gotovino in steklenico žgane pijače. S tem protipravnim ravnanjem je storilec lastniku lokala povzročil za približno 550 evrov materialne škode. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v nenaseljeno hišo na Tolminskem
Policisti PP Tolmin so danes, 3. decembra dopoldne, obravnavali vlom v eno od nenaseljenih stanovanjskih hiš na Tolminskem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v kleti odlomil vrhnji prekucni bakreni del kotla za žganjekuho in ga skupaj z bakrenim pokrovom odnesel neznano kam. Prav tako je neznanec pregledal druge prostore v hiši in si prilastil dva veliki (30- in 50-litrski) opleteni trebušasti steklenici z alkoholno pijačo. Poleg tega je neznanec na električni krožni žagi pod kozolcem odščipnil in odtujil približno 25 metrov 4-žilnega kabla, vlomljeno je bilo tudi v vrata manjšega gospodarskega poslopja. O kaznivem dejanju je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Po prvih ugotovitvah je nastal za približno tisoč evrom materialne škode. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo tolminski policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran