radio tomi predvajalnik

Pri gasilskem domu v Britofu je prišlo do eksplozije plina. Poteka evakuacija iz okoliških objektov. Zaradi varnosti je zaprto širše območje in cesta. Dostop nepooblaščenim osebam je prepovedan. Gre za prve podatke s kraja.

DOPOLNJENO: 03.12.2019 ob 16:44
Do eksplozije je okoli 15.10 prišlo v vodovodnem jašku, ki je lociran na lokalni cesti v naselju Britof. V bližini jaška je tudi ostala infrastruktura. Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt. Poškodovanih je šest oseb. Dve osebi sta na jašku izvajali dela, štiri so bile v bližini. Odpeljani so bili v zdravstveno ustanovo. Evakuiranih je bilo 76 oseb v okoli 50 metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov. Cesta bo do nadaljnjega zaprta. Meritve se trenutno nadaljujejo še v smeri Predoselj. V kolikor bo potrebno, bo evakuacija stekla tudi na tem delu. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve trenutno niso pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih škoda na stanovanjskih objektih ni nastala. V intervenciji trenutno sodeluje 18 gasilcev GARS Kranj in PGD Britof, policisti, na kraju je civilna zaščita in drugi pristojni. Evakuirani stanovalci so trenutno pri sorodnikih in prijateljih.
Stanovalce Britofa, Milj in Predoselj pozivamo, naj do nadaljnjega NE uporabljajo odprtega ognja.

DOPOLNJENO: 03.12.2019 ob 18:22
Evakuirani stanovalci so se začeli vračati na domove. V vsakem objektu posebej gasilci preverjajo prisotnost plina in če bo varno, bodo lahko ostali doma. Cesta od objekta PGD Britof do glavnega križišča Britof-Predoslje ostaja zaprta do nadaljnjega. Občani ne uporabljajte odprtega ognja! Če zaznate vonj po zemeljskemu plinu takoj pokličite na 112.

DOPOLNJENO: 03.12.2019 ob 19:21
Evakuirani stanovalci so se vrnili na svoje domove, hiše pa so pregledane in ni zaznane nevarnosti. Opozorila glede ognja in vonja po plinu ter zapora ceste so še vedno aktualna. Kriminalisti bodo z ogledom nadaljevali jutri. Policisti ostajajo na zavarovanju kraja. Podatkov o teži poškodb oseb še nimamo.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran