radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
  • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

  • Kriminalisti so včeraj opravili ogled kraja eksplozije, ki se bo po potrebi še nadaljeval glede na sprotne ugotovitve pristojnih na kraju. Policija svoje aktivnosti v smislu zbiranja obvestil in dokazov na tem območju namreč prilagaja izvajalcem in njihovi dinamiki iskanja domnevne napake na infrastrukturi. Včeraj je bil na kraju zasežen kos napeljave, ki bo predmet nadaljnje presoje. Zaključkov o vzroku še ni in jih v naslednjih dneh še ne pričakujemo. Aktivnosti na kraju se danes še nadaljujejo.
  • Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu na zasebnem zemljišču. Pri delu z orodjem se je na moške podrl del manjšega objekta. Utrpel je telesne poškodbe. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo, njegovo življenje ni ogroženo.
  • Radovljiški policisti so včeraj zvečer v Radovljici po prijavi občana pomagali pri oživljanju osebe, ki je negibno sedela v osebnem avtomobilu. Sodelovali še prvi posredovalci in reševalci ZD Radovljica. Oživljanje ni bilo uspešno. Okoliščine niso sumljive.

Opozorila:

  • Glede na nizke temperature pozivamo k vožnji z očiščenimi stekli in vozili, na katerih v aktualnih razmerah lahko nastane led, ki se potem med vožnjo raztresa z vozila. Zelo pomembna sta še ustrezna varnostna razdalja in prilagojena hitrost vožnje.

policija splosniPromet
Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Dorfarjah sta zaradi neprilagojene hitrosti trčila voznik tovornega vozila in voznica osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo na krivdo voznika tovornega vozila, ki je zaradi prehitre vožnje trčil v zadnji del avtomobila voznice v trenutku, ko je ta izvajala manever zavijanja v stransko ulico. Voznica je lažje poškodovana. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh negativen.

Zbiranje prispevkov
Policisti so včeraj na območju trgovskega centra na Planini v Kranju obravnavali prijavo nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov. Na kraju so bili izsledeni in obravnavani štirje tujci, vsi državljani Romunije. Zaradi prekrškov so bili kaznovani z globo. Dva zaradi nedovoljenega zbiranja prispevkov in vsi štirje zaradi neprijave prebivališča. Enega od njih so policisti obravnavali tudi kot voznika in ga kaznovali z globo, ker vozilo ni bilo opremljeno z zimsko opremo, voznik ni uporabljal varnostnega pasu ter nepravilnega premika z vozilom in nedostojnega vedenja do policistov. Občane prosimo, naj sum nedovoljenega zbiranja prispevkov prijavijo na interventno številko 113 in sporočijo čim več podatkov za izsleditev oseb in vozil. Oseba, ki lahko zbira prispevke ima dovoljenje pristojne uprave enote in overjen nabiralni list. Pravi pobiralci prispevkov imajo oboje pri sebi.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran