radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno vozilo zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini. Intervenirali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru.

V Izoli je nekdo ukradel pred trgovino parkiran osebni avto VW golf, letnik 2005, črne barve, reg. št. MB F6-30K.

Na Obrtniški ulici v Kopru je nekdo ponoči čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili vrgel močnejše petarde, ki so ob poku poškodovale dva avtomobila.

PIROTEHNIKA
Vse občane opozarjamo, da je po zakonu (Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih – ZEPI) prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je po zakonu dovoljena zgolj od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Kljub navedenemu je seveda uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati zgolj ognjemetne izdelke 1. kategorije, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Glede na vsakoletne izkušnje in nevarnosti, ki jih pirotehnični izdelki prinašajo s seboj, je potrebno poudariti, da je fizičnim osebam prepovedana vsakršna:

  • predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanja učinka in posest takih izdelkov;
  • uporaba pirotehničnih izdelkov v ali na drugih predmetih;
  • lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ali zmesi in posest takih izdelkov;
  • in preprodaja pirotehničnih izdelkov.

Zvečer so policisti v Kopru ustavili 41-letnega voznika. Odrejen hitri test je bil pozitiven na droge, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji pa so zasegli kolo z motorjem 17-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi Hrenovice pri Postojni je ob 17.30 uri nekdo vlomil v hišo. Moški, ki je bil v hiši, je to slišal, odšel v pritličje in storilce pregnal. Policisti zbirajo informacije.

Zjutraj so policisti v Ankaranu ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so ji avto, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran