radio tomi predvajalnik

policija splosniKoprski kriminalisti so konec novembra 2019 zaključili preiskavo v zvezi z nepravilnostmi pri izvajanju tehničnih pregledov v enem od podjetij za izvajanje tehničnih pregledov na območju Policijske uprave Koper.

S kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je bil lastnik vozila – traktorja z okolice Kozine že v letu 2013 udeležen v nesreči, v kateri je bil njegov traktor tako močno poškodovan, da ga ni bilo možno upravljati. Lastnik traktorja se je iz neznanih razlogov odločil, da bo za ta traktor podaljševal registracijo, in je zato v letih 2014, 2015, 2016, 2017 in 2018 napeljal posamezne uradne osebe – kontrolorje, ki so izvajali tehnične preglede, da so kljub temu, da je bil traktor močno poškodovan in ni bil pripeljan na tehnični pregled, vsako leto lažno potrdili, da je tehnično brezhiben. Vsako leto sta to storila dva kontrolorja navedene organizacije, saj se tehnični pregledi izvajajo v paru.

Ob zaključku preiskave so kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 5 kontrolorjev tehničnih pregledov zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic (po 1. odstavku 257. člena KZ-1) ter petih kaznivih dejanj ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva (po 1. odstavku 259. člena KZ-1). Kazensko ovadbo so podali tudi zoper lastnika traktorja, ki je te kontrolorje napeljal k storitvi kaznivih dejanj zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic.

Za zgoraj navedena kazniva dejanja zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic je zagrožena kazen zapora do enega leta, za kazniva dejanja ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva pa do treh let zapora.

O sumih nepravilnosti pri izvajanju tehničnih pregledov v konkretnem podjetju so kriminalisti že v času izvajanja preiskave obvestili tudi Ministrstvo za infrastrukturo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran