radio tomi predvajalnik

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v minulih 24 ur prejeli 336 klicev, med katerimi je bilo 109 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 14 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, nasilje v družini, telesne poškodbe.
  • 27 obvestil s področja prometne varnosti, v petih prometnih nesrečah se je 7 oseb lažje telesno poškodovalo v ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 1 motorno vozilo.
  • 16 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 11 kršitev javnega reda in mira na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnih prostorih. Eno osebo smo pridržali do streznitve.

policija splosniHuda telesna poškodba:
Policisti Policijske postaje Maribor I so obravnavali kršitev javnega reda na ulici pred lokalom v Mariboru. Dva neznanca sta pristopila do 27-letnega moškega, doma iz okolice Maribora. Med trojico se je vnel prepir in prerivanje. Do njih sta pristopila varnostnika lokala pred katerim so se nahajali ter poskušala trojico ločiti in preprečiti prepir. Med tem je 28-letni varnostnik, doma iz Celja, 27-letnika udaril v predel obraza ter ga hudo telesno poškodoval. Policisti bodo zoper varnostnika podali kazensko ovadbo na Okrožno tožilstvo v Mariboru.

Nedovoljen prestop državne meje:
Policisti Policijske postaje Ormož so v kraju Godeninci prijeli 40-letnega državljana Ukrajine, ki je v svoje vozilo nalagal 4 tujce državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Pri pregledu okolice so izsledili še 9 tujcev, ki so prečkali državno mejo na nedovoljen način. Ukrajincu je bila odvzeta prostost ter bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, tujce in sicer 12 Iračanov in enega Iranca pa smo končanem postopku vrnili Hrvaškim varnostnim organom.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran