radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in poskusov izmika mejni kontroli.

Vlomi in tatvine
V naselju Reva na območju Trebnjega je med 15. in 18.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 250 evrov.

Med 18.30 in 19. uro je na parkirnem prostoru v Trebnjem neznanec razbil steklo vrat osebnega avtomobila in odtujil torbico z denarjem, dokumenti, bančno kartico in mobilnim telefonom. Lastnico je oškodoval za okoli 1700 evrov.

V Senožetah na območju Krškega je med 11. in 20. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17.30 in 18. uro ko so bili stanovalci odsotni, je v Mirni Peči nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran