radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Idrijskem iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Danes, 13. decembra ob 00.40 uri, so policisti v Idriji ustavili 27–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje po določbah Zakona o prekrških (po 113.a členu ZP-1). Voznika čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Mirnu
Včeraj, 12. decembra ob 18.51 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Miren (Občina Miren – Kostanjevica) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Na kraju prometne nezgode so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je italijanski voznik osebnega avtomobila pravilno vozil v krožnem križišču. Takrat pa je iz smeri vasi Bilje pripeljal in se v omenjeno krožišče nepravilno vključeval takrat še neznani voznik drugega osebnega avtomobila, ki je z vozilom trčil v desni bočni del avtomobila, s katerim se je peljal voznik iz sosednje Italije. Po trčenju se voznik na kraju ni ustavil in drugemu udeležencu (italijanskemu vozniku) ni nudil ustreznih podatkov oz. o nezgodi obvestil Policijo in je s kraja odpeljal naprej. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Novogoriški policisti so pobeglega 69–letnega voznika avtomobila kmalu izsledili in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi novogoriško Državno tožilstvo. Povzročitelja prometne nesreče čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Idrije udeleženi reševalno in osebno vozilo
Prav tako so prometno nesrečo I. kategorije s pobegom včeraj, 12. decembra ob 17.52 uri, obravnavali tudi policisti v Idriji (Mokraška vas) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (reševalno in osebno vozilo). Voznica osebnega (reševalnega) vozila se je ustavila skrajno desno pri eni od stanovanjskih hiš zaradi prevoza pacienta, na vozilu so bile prižgane varnostne utripalke in modre luči. Takrat pa je iz parkirišča večje trgovine pripeljal zaenkrat še neznani voznik sivega osebnega vozila (enoprostorec), goriškega registrskega območja. Neznani voznik je nato ob vožnji mimo ustavljenega reševalnega vozila z desnim bočnim delom vozila zadel oz. oplazil zadnji levi del ustavljenega reševalnega vozila. Po trčenju se je voznik odpeljal naprej proti Idriji ne da bi se ustavil in drugi udeleženki prometne nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestili Policijo. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo v Vrtojbi
Prometni policisti so danes, 13. decembra ob 6.52 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Vrtojbi in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tuje tovorno vozilo in osebni avtomobil). Po sedaj zbranih podatkih je prometno nezgodo povzročil voznik tovornega vozila, državljan Poljske, ki je na izvozu Šempeter pri Gorici zapeljal vzvratno in trčil v osebno vozilo, s katerim se je za njim ustavil voznik. Poljskemu vozniku je bila zaradi kršitve prometne zakonodaje izrečena globa.

V prometni nesreči na Bovškem udeleženo osebno vozilo
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 12. decembra ob 22.50 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije na Bovškem in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti PP Tolmin so na kraju prometne nesreče z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik avtomobila peljal iz središča Bovca proti ulici Dvor, med vožnjo pa je njegovo vozilo začelo zanašati in je posledično najprej zadel robnik ob desnem robu vozišča, nato pa je vodilo odbilo levo preko celotnega vozišča, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v ograjo in fasado stanovanjske hiše. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran