radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

  • 22 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • 7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali 22 prometnih nesreč. 15 nesreč se je zgodilo v petek, ko so bile na cestah slabe vozne razmere, ostale pa včeraj. V vseh je nastala samo materialna škoda. Na območju Kranja so policisti obravnavali tri nesreče, in sicer po eno na križišču, parkirišču in vozišču ceste, kjer je voznik oplazil drugo vozilo. Na območju Radovljice sta se zgodili dve nesreči in sicer gre v enem primeru za rahlo trčenje med dvema voziloma, v drugem primeru pa za zdrs tovornega vozila na Lancovem. Na Hrušici so policisti obravnavali štiri nesreče. V eni je voznik na zasneženem parkirišču trčil v drugo vozilo, dve sta se zgodili zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, ena pa še zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. Dve nesreči sta se zaradi spolzke ceste zgodili tudi na območju Bleda. V Podblici je voznik zdrsnil v jarek zaradi vožnje preblizu robu ceste, na Karavankah je voznik trčil v robnik, na Brodeh je vozilo poškodovala veja, ki je padla na vozišče, v Mostah pa je voznik trčil v ograjo.

Vozne razmere so še vedno zahtevne. Temperature so nizke. Cesta je spolzka. Pot ustavljanja v takih razmerah je bistveno daljša, kot na suhi cesti. Bodite previdni, uporabljajte varnostni pas, ne uporabljajte telefona med vožnjo in vozite trezni. Očistite vozila in stekla. Ko se vozne razmere poslabšajo, je potrebno hitrost in ostale dejavnike vožnje prilagoditi temu.

Nadzor
Na območju Škofje Loke so policisti v petek zvečer poostreno nadzirali treznost udeležencev v prometu. Opravljen je bil 301 preizkus alkoholiziranosti. Dva voznika sta bila pod vplivom alkohola (0,48 in 0,37 mg/l alkohola), ugotovljenih pa je bilo še 13 drugih prekrškov (neupoštevanje prometne signalizacije, nepravilno prehitevanje). S tovrstnimi nadzori bodo policisti še nadaljevali.

Zaseg pištole
Danes ponoči so kranjski policisti obravnavali moškega, ki je imel pri sebi orožje. V postopku so ugotovili, da gre najverjetneje za plinsko pištolo. Proti osebi še vodijo postopek.

Kriminaliteta
Na Cesti 1. maja v Kranju je bila iz odklenjene garaže odtujena smučarska oprema. V petek dopoldan je bilo na Kriški ulici v Kranju vlomljeno v stanovanjsko hišo. Včeraj popoldan je bilo v hišo vlomljeno v Koritnem, v Podbregu v Kranjski Gori pa je storilec vlomil v kleti stanovanjskega objekta. Danes so policisti obravnavali vlom v poslovni objekt na Cesti Železarjev na Jesenicah. Pri vlomih so storilci iskali zlatnino, nakit in denar, iz kleti pa sta bili odtujeni dve kolesi.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran