radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje Koper so v drugi polovici novembra in v prvi polovici decembra 2019 obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin (po 3. točki I. odstavka 205. čelna KZ-1 (drzne tatvine)), velikih tatvin (po 1. točki I. odstavka 205. člena KZ-1 (vlomne tatvine)), tatvin (po II. odstavku 204. člena KZ-1) in odvzem motornega vozila (po I. odstavku 210. člena KZ-1). Kazniva dejanja so bila izvršena na območju Kopra in Škofij.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je vseh kaznivih dejanj osumljen 38-letnik, doma iz okolice Kopra, ki so ga v preteklosti že obravnavali za istovrstna kazniva dejanja. Osumljeni je opazoval tovorna dostavna vozila, izkoristil nepazljivost oškodovanca (voznika) in nato ukradel iz vozila torbice in denarnice z dokumenti in gotovino (drzne tatvine). Vlomil je v objekt na Škofijah in ukradel kolo, ki pa je že najdeno in vrnjeno lastniku, odvzel je osebni avto na Škofijah (drugi dan ga je pripeljal nazaj v bližino kraja, kjer ga je vzel), ukradel je tudi različne predmete iz stanovanja.

17. 12. 2019 so policisti, na podlagi odredbe sodišča, pri njemu opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, na kateri pa niso našli predmetov, ki so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji. Policisti bodo zoper 38-letnika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj veliki tatvin, tatvine in kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran