radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes, 24. decembra ob 4.28 uri, smo bili s strani italijanskih varnostnih organov (Guardia di Finanza oz. finančni stražniki iz Gorice) obveščeni, da so v Republiki Italiji – blizu slovensko-italijanske državne meje približno 1,5 km pred nekdanjim mejnim prehodom v Mirnu v smeri Slovenije pravilno ustavljali kombinirano vozilo romunskih registrskih številk (znamke Mercedes-Benz Sprinter) s pripetim priklopnikom, na katerem je bil naloženo osebni avtomobil, italijanski registrskih številk. Po sedanjih ugotovitvah 47-letni voznik kombija, državljan Romunije, ni upošteval znakov italijanskih varnostnih organov in se z vozilom ni zaustavil, temveč je zapeljal čez državno mejo v Slovenijo preko nekdanjega mejnega prehoda Miren do prvega krožnega križišča v tem naselju. Na omenjenem krožišču najprej zaustavil, nato pa sta do njega pristopila italijanska varnostna organa (finančna stražnika) in mu velela, naj do prihoda slovenskih policistov počaka na kraju. Njihovega ukaza romunski voznik ni upošteval in je s kombijem (v njem je bilo več potnikov) peljal naprej proti Vrtojbi in skozi omenjeno vas, nato pa na uvozu Šempeter pri Gorici zapeljal na hitro cesto H4 v smeri Ljubljane.

Na izvozu Selo je pobegli voznik kombija s hitre ceste zapeljal na regionalno cesto in nadaljeval proti Ljubljani. Patrulja italijanskih finančnih stražnikov je pobeglega voznika ves čas zasledovala in ga pravilno ustavljala na predpisan način (s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom), o celotnem dogajanju so bili sproti obveščeni policisti OKC PU Nova Gorica. 47-letni voznik romunskega kombija je bil zaustavljen v Ajdovščini (blizu tamkajšnjega nogometnega igrišča), nadaljnji postopek z romunskim voznikom so prevzeli policisti z območja PU Nova Gorica. V postopku ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno, da je bilo v kombiju 7 tujcev, in sicer 4 državljani Moldavije in 3 državljani Romunije (stari od 22 do 53 let). Prav tako je bilo ugotovljeno, da sta dva državljana Moldavije (stara 27 in 33 let) prekoračila čas prebivanja na schengenskem območju, zato je bila navedenima tujcema izrečena globa.

47-letnemu romunskemu vozniku so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica izrekli globo zaradi kršitev prometne zakonodaje (kršitev določb Zakona o cestah, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o motornih vozilih), vozilo je bilo izločeno iz prometa. V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica 47-letnega osumljenca, državljana Romunije, kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj (sum kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. členu KZ-1 in sum kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu KZ-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran