radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo. V vseh primerih gre za udeležbo vozil in živali.
  • 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.
  • S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, ponarejanje listin in vlom – gre za prijavo ponedeljkovega poskusa vloma v vozilo na parkirišču pod Joštom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola in prepovedanih drog.

policija splosniPirotehnika
Enajst dogodkov, ki so jih obravnavali gorenjski policisti, je bilo na zadnji dan minulega leta povezanih s pirotehniko. V šestih primerih so bili dogodki prijavljeni kot kršitve javnega reda in miru, v treh dogodkih je zaradi uporabe pirotehnike zagorelo, v še dveh pa sta bili zaradi uporabe pirotehnike dve osebi poškodovani.

V segmentu prijava kršitev javnega reda so jeseniški policisti že včeraj dopoldan obravnavali odraslega moškega, ki je z otroci v strnjenem naselju uporabljal pirotehniko. Občan ga je na objestno rabo najprej opozoril, potem, ko ga ni upošteval, pa prijavil. Policisti so mu zaradi prekrška izrekli globo.

Kršitve javnega reda s pirotehničnimi sredstvi so bile prijavljene še na Ulici Tuga Vidmarja in na Planini v Kranju, na Trgu svobode v Tržiču, in dvakrat v Škofji Loki. Kršitelji niso bili izsledeni.

V treh drugih primerih je zaradi uporabe pirotehnike zagorelo. V okolici Kranja se je med izstreljevanjem prevrnila škatla z raketami (kaseta) in zadela lopo, ki se je vnela. V Bistrici pri Tržiču in v Cerkljah na Gorenjskem pa je zagorelo domače grmičevje.

V še dveh dogodkih pa sta bili zaradi uporabe pirotehnike dve osebi poškodovani. Obakrat gre za odrasli osebi. V enem primeru je moški z vžigalnikom prižgal pirotehnično sredstvo za signalno pištolo, ki mu je ob eksploziji poškodovala roko. V drugem primeru pa je moškega zadel košček rakete in mu poškodoval oko.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran