radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicijska uprava Ljubljana je v začetku tega meseca obravnavala kaznivo dejanje poskusa umora in izdelovanja ter pridobivanja pripomočkov namenjenih za izvršitev kaznivega dejanja.

Z zbiranjem obvestil in preiskavo je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni 37-letni Ljubljančan pripravljal, da bi izvršil kaznivo dejanja »Umora«. Motiv je bilo maščevanje 39-letnemu Ljubljančanu, s katerim je prišel v spor.

Dejanje je osumljenec pred tem načrtoval. Med drugim je h kaznivem dejanju napeljeval drugega 41-letnega Ljubljančana in mu priskrbel orožje. Tudi sam si je priskrbel pištolo in na območju Ljubljane iskal omenjeno 39-letno žrtev.

Policija je po prejeti informaciji o načrtovanem dejanju izvedla različne aktivnosti in preprečila, da bi bilo kaznivo dejanje izvršeno oziroma dokončano. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Osumljeni je bil, 7. 1. 2020, prijet na območju BTC-ja v Ljubljani. Na podlagi določil drugega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost. Osumljenec je bil, 9. 1. 2019, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran