radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 75 interventnih dogodkov. 37 s področja prometne varnosti, po 16 s področij kriminalitete ter javnega reda in miru in nekaj dogodkov z drugih področij našega dela.

Vlom v gostinski lokal - Velenje
V Velenju smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel starejši zvočnik in električni grelec.

Vlom v gradbeni zabojnik - Zreče
V Zrečah je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel več kosov električnega orodja.

Rezultati nadzora cestnega prometa
Včeraj med 8. in 12. uro smo na območju naše policijske uprave izvajali »ad-hoc« nadzor cestnega prometa s poudarkom nad kontrolo uporabe telefonov med vožnjo in izrekli 171 ukrepov.

Zaznali smo 88 kršitev zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 65 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov, 4 kršitve voznikov do pešcev, 14 kršitev pešcev in nekaj drugih cestno prometnih prekrškov.

Do 26. januarja bomo poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, saj uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo ni dovoljena, predvidena globa za voznike, ki kršijo zakon, je 120 evrov.

Zakon sicer dovoljuje uporabo naprave za prostoročno telefoniranje, vendar pa tudi prostoročno telefoniranje ni varno! Zato v policiji svetujemo, da med vožnjo ne upravljate s telefonom, ne pregledujete socialnih omrežij, si ne zapisujete opomnikov, ne brskate po spletnih straneh, ne fotografirate ali snemate, ne uporabljate telefona za navigacijo ipd., saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost!

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran