radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil kombi, ki ni bil tehnično brezhiben in je kljub prepovedi nadaljeval z vožnjo. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovana peška
14. 1. nekaj po 7. uri se je v križišču Černelčeve ceste in Pleteršnikove ulice v Brežicah zgodila prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policistov je 71-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 18-letno peško, ki je prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Vlomi in tatvine
V naselju Brinje na območju Šentruperta je nekdo iz gospodarskega objekta odtujil dve motorni žagi, kosilnico in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1800 evrov.

Oškodovanec je policiste PP Trebnje obvestil, da je med 12. 1. in 13. 1. v naselju Škrljevo neznanec iz odprtega gospodarskega objekta odtujil suhomesnate izdelke in ga oškodoval za 600 evrov.

Na Kandijski cesti v Novem mestu je med 15. in 17. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 600 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ziljah na območju PP Črnomelj izsledili in prijeli štiri državljane Iraka. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran