radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 178 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so bila zasežena vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 1 .2020, od 6. ure in 15. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Alžirije, Afganistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vlom:
V Logatcu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna nesreča:
Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Viču prišlo do prometne nesreče v kateri voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti pešcev na prehodu za pešce in trčila v peško, ki je prečkala vozišče. Peška se je v nesreči lažje poškodovala in je bila odpeljana na UKC Ljubljana. Voznici osebnega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran