radio tomi predvajalnik

policija splosniV torek, 14. januarja 2020, okoli 20.30 ure, smo odvzeli prostost in pridržali 29 in 41 let stara moška, državljana Slovenije, ki ju sumimo storitve več kaznivih dejanj.

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41-letni voznik odredb policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste, po avtocesti v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih Konjic. Na konjiškem območju smo uporabili tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar smo ju uspeli malo zatem, ko sta zapustila vozilo, prijeti in obvladati. Obema smo odredili pridržanje do 48 ur. Med begom sta osumljena, poleg svojega vozila, poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Osumljena sta v ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete, v skupni vrednosti več kot 50.000 €.

S preiskavo smo ugotovili še, da sta osumljena 1. marca 2019, okoli 18. ure, zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20. oktobra 2019, okoli 22. ure, sta osumljena, zamaskirana in oborožena s pištolo, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročila denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot 5.000 €.

Prav tako sta 21. novembra 2019, okoli 18. ure, vstopila v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine.

S preiskavo še nadaljujemo. Intenzivno preverjamo in zbiramo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju naše policijske uprave in širše, za katere sumimo, da bi lahko bila vpletena.

Oba bomo kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja Rop, po členu 206/I-II Kazenskega zakonika (KZ-1).

Za 41-letnega osumljenca zbiramo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Oba osumljena bomo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran