radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je bila udeleženka huje poškodovana. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so bila zasežena vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 16. 1 .2020, od 6. ure in 17. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Grosuplja izsledili 5 tujcev (drž. Alžirije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena bančna kartica in gotovina. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder sta bili odtujeni posodi za pepel. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Nesreča pri delu:
Včeraj, nekaj pred 14. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o nesreči pri delu na območju Vodic. Policisti so po prvih zbranih obvestilih ugotovili, da je 65-letnega moškega pri cepljenju drv zadel večji kos lesa, ki je povzročil tako hude poškodbe, da je moški, kljub hitri zdravniški pomoči na kraju nesreče umrl. Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da znakov kaznivega dejanja v dogodku ni in bo o dogodku obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9. ure je v križišču Ceste na Brdo in Poklukarjeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Voznica osebnega vozila je pri zavijanju spregledala peško in trčila v njo med tem ko je prečkala vozišče na prehodu za pešce. V nesreči je bila peška huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 6. uri je na cesti od Vnanjih Goric proti Cesti v Gorice voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom in ga je začelo zanašati po vozišču, nato pa je zapeljal izven vozišča in obstal v jarku. Voznik v času nesreče ni vozil pod vplivom alkohola, se je pa v nesreči lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri je v naselju Preserje pri Radomljah prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Voznik osebnega vozila je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,70 mg/l) zaradi česar je trčil v pred seboj vozeče vozilo, katerega je nato odbilo še v dve drugi vozili. V nesreči se je povzročitelj nesreče lažje poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran