radio tomi predvajalnik

policija splosniNa območju Jezerskega je včeraj pozno popoldan umrl slovenski alpinist. Nesreča se je zgodila pri sestopu na Mlinarjevem sedlu proti Zgornji Ravni. Gre za zahtevno zavarovano planinsko pot, ki je v aktualnih razmerah pod snegom, in po kateri se z alpinistično opremo spušča s kombinacijo plezanja in hoje. Pri prečenju je s te zelo strme poti alpinist padel čez visoko prepadno steno in na zbitem zasneženem melišču mrtev obležal pod njo. Bil je ustrezno opremljen. Okoliščine kažejo, da gre za nesrečo. Prenos pokojnika z gore so izvedli reševalci GRS Jezersko, nepoškodovanega soplezalca pa so gorski reševalci peš pospremili v dolino.

Začetek leta v gorah je zelo tragičen. Da je nevarno višje in tudi nižje pa kaže tudi večje število nesreč. Zato znova opozarjamo na veliko previdnost. Največ nesreč se zgodi pri sestopu, v snegu so najbolj nevarna prečenja pobočij, najpogostejša razloga pa sta zdrs in padec. V aktualnih razmerah se oboje lahko zgodi zelo hitro, dovolj pa je en napačen gib ali en moteč faktor, na primer telefon.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran