radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 1. in 20. 1. 2020 intervenirali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 629 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan voznik mopeda
18. 1. nekaj pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča v Ledini (PP Sevnica). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestili sevniških policistov je 82-letni voznik mopeda na spolzkem vozišču izgubil oblast nad mopedom, padel in se huje poškodoval. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico v Celje. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

V nesreči poškodovana peška
Novomeški policisti so bili 17. 1. nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo peške v Žabji vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 63-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v peško, ki je ob zeleni luči na semaforju pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano 56-letno peško so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
18. 1. okoli 6. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Smedniku. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 34-letni voznik. Lažje poškodovanega 34-letnega voznika in 28-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Črnomaljski policisti so 19. 1. popoldne prejeli obvestilo, da na cesti v Ručetni vasi voznik osebnega avtomobila vijuga po vozišču in z nevarno vožnjo ogroža druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in 38-letnega kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. 38-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, so Renault clio zasegli, mu zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru Ulice Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 18. 1. nekdo vlomil v kombinirano vozilo in odtujil električno ročno orodje.

V kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu je 17. 1. med 18. in 21.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

17. 1. je oškodovanec policiste obvestil, da je v Šmarjeti med 16. 1. in 17. 1. neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 30 kg mesa in daljnogled ter ga oškodoval za okoli 1100 evrov.

V naselju Strelac na območju občine Šmarješke Toplice je med 15. 1. in 17. 1. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

Na območju Vrčic in Črmošnjic (PP Črnomelj) je nekdo vlomil v dva traktorja, parkirana v gozdu. Odtujil je gorivo in orodje ter povzročil za okoli 2500 evrov škode.

V noči na 17. 1. je v Smolenji vasi neznanec vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 18. 1. zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem, dokumenti in osebnimi predmeti. Lastnico je oškodoval za okoli 1500 evrov.

V Dolnji Prekopi na območju PP Krško je 18. 1. med 16. in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 10.000 evrov.

V kraju Golek na območju PP Krško je 18. 1. med 15. in 20. uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 10.000 evrov.

V Srednjem Grčevju na območju PP Novo mesto je med 15. 1. in 19. 1. nekdo vlomil v tri počitniške hiše. Po prvih ugotovitvah je iz enega objekta odtujil denar in nakit, iz dveh objektov pa ni ničesar odtujenega.

V Vinici pri Šmarjeti je 19. 1. med 17. in 20. uro neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

S parkirnega prostora na Volčičevi ulici v Novem mestu je 19. 1. zvečer nekdo odtujil osebni avtomobil Volvo V50, temno sive barve, registrskih oznak LJ HI-475.

Kršitelja pridržali
Novomeške policiste so 19. 1. nekaj pred 19. uro poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar v hiši in žalil svojce. 48-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so 17. 1. med kontrolo tovornega vlaka, ki ja na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v dveh vagonih našli 16 državljanov Sirije, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 17. 1. in 20. 1. na območju krajev Drašiči, Tribuče, Loke (Straža), Prilipe, Obrh, Stranska vas, Srednja vas in Novo mesto izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 19 državljani Pakistana, 14 državljani Maroka, državljanom Tunizije in državljanom Somalije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran