radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti na Ajdovskem ....
V soboto, 18. januarja ob 7.48 uri, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec tekom noči vlomil v trgovino v Ajdovščini in iz notranjosti odvzel manjšo vsoto gotovine. Prav tako se je nepridiprav znesel nad notranjim inventarjem. V nadaljevanju je bilo še ugotovljeno, da je bilo v omenjenem naselju vlomljeno še tri druge objekte (v dve trgovini in poslovni prostor). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil v različne objekte (v tri trgovine in poslovni prostor) in iz omenjenih objektov odvzel blagajne z nekaj sto evri gotovine, iz poslovnega prostora pa si je poleg gotovine prilastil tudi prenosni računalnik. Prav tako je storilec skušal vlomiti še v kozmetični salon in pri tem povzročil materialno škodo. Okoliščine zgoraj navedenih kaznivih dejanj policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

...in na Goriškem obravnavali več vlomov
Včeraj, 19. januarja ob 8.59 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v eno od trgovin v Novi Gorici (Delpinova ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času zadnjega vikenda vlomil v omenjeni objekt in v notranjosti našel in ukradel blagajniški minimum. Nepridiprav je kraj z manjšo vsoto gotovine zapustil in odšel neznano kam.

Poleg zgoraj omenjenega kaznivega dejanja smo bili včeraj dopoldne obveščeni še o drugih petih vlomih na območju Nove Gorice, in sicer še v dve prodajalni in dva poslovna prostora ter gostinski lokal (Delpinova ulica, Kidričeva ulica, Bevkov trg, Ulica Gradnikove brigade). V večini primerov je storilec kradel gotovino (blagajniški minimum), v enem primeru tudi prenosni računalnik. Iz gostinskega lokala pa je storilec odtujil kovinski sef z gotovino. Pri storitvi kaznivih dejanj je storilec na objektih povzročil tudi posredno materialno škodo (razbitje stekel, poškodovanje vhodnih vrat...). Policisti PP Nova Gorica vse navedene primere vlomov še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V primeru izvršenih tatvin in vlomov v gospodarske in druge objekte, stanovanjske hiše, stanovanja, , motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Neznanec si je iz stanovanja prilastil nahrbtnik
Prav tako so policisti PP Ajdovščina v soboto, 18. januarja zgodaj popoldne, obravnavali tatvino denarnice iz stanovanja v na Ajdovskem. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec konec minulega tedna oz. v petek, 17. januarja pozno popoldne, vstopil v nezaklenjeno stanovanje in v notranjih prostorih našel in si prilastil nahrbtnik z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg denarnice z osebnimi dokumenti in plačilno kartico tudi gotovino). Po dejanju je nepridiprav z odtujenim predmetom odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno 250 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Na smučišču Kanin padel in se poškodoval 22-letni smučar
V soboto, 18. januarja, so policisti obravnavali nesrečo na smučišču Kanin. Ugotovljeno je bilo, da je 22-letni smučar deska ob 11.25 uri padel na progi Skripi in se lažje poškodoval (sum zloma leve ključnice). Policisti na smučišču so tujo krivdo izključili. Poškodovani smučar je kasneje sam poiskal ustrezno zdravniško pomoč v šempetrsko bolnišnici.

Vožnja pod vplivom alkohola
Prometni policisti so v soboto, 18. januarja v nočnem času, v Podnanosu ustavili 42–letnega voznika osebnega avtomobila in v odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometna nesreča I. kategorije v Vipavi zaradi nepravilnega premika z vozilom
Prometni policisti so v soboto, 18. januarja dopoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Vipavi z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročila voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije, ki je speljevala izpred ene od stanovanjskih hiš v Vipavi in pri tem trčila v drugo osebno vozilo. Policisti so italijanski voznici zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran