radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
V Dobruški vasi je v noči na 20. 1. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujili okoli 70 kilogramov suhomesnatih izdelkov.

V Brežicah je med 9. 1. in 20. 1. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v hišo. Našel in odtujil je okoli 6000 evrov.

V Gornji Lokvici je 20. 1. nekdo skozi vrata vlomil v delavnico in odtujil električno škropilnico. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevskih Poljan, Malega Podljubna, Rdečega Kala, Slovenske vasi in Brežic izsledili in prijeli šest državljanov Maroka in štiri državljane Vietnama. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran