radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 146 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 10 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju, pri čemer so pridržali štiri osebe in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 1. 2020, od 6. ure in 21. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 13 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V okolici Hrastnika je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je neznani storilec odtujil orodje in oblačila. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Mostah neznani storilec vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil gotovino. Povzročil je za okoli 5.000 evrov materialne škode.

V Mostah neznani storilec vlomil v novogradnjo in odtujil različno ročno orodje. Povzročil je za okoli 3.500 evrov materialne škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 20. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti so pri obeh opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pri povzročiteljici negativen, pri udeležencu pa je pokazal 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so obema voznikoma izdali plačilna naloga.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran