radio tomi predvajalnik

Danes ponoči ob 00.45 uri sta na gorenjski avtocesti v smeri Karavank trčili dve tovorni vozili in avtobus s potniki. Vsi udeleženci so tujci. Gre za dve prometni nesreči, zaradi katerih je zjutraj v smeri Karavank in Ljubljane nastal več-kilometrski zastoj. Posledice nesreče so bile odstranjene ob 9. uri dopoldan. En voznik je utrpel lažje poškodbe in je bil po nesreči s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na kraju so intervenirali gasilci, nujna medicinska pomoč, DARS in policija.

V ogledu so policisti ugotovili, da je prvo nesrečo s tovornim vozilom in pripetim polpriklopnikom povzročil državljan BiH, ki je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v odbojno ograjo prečno obstal na avtocesti. Za njim sta na mestu nesreče po krajšem času trčila še drugo tovorno vozilo in avtobus. Hrvaški voznik tovornega vozila je trčil v polpriklopnik prvega tovornega vozila, voznik avtobusa, tudi hrvaški državljan, pa vanj. Oba sta prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani. Glede na ugotovitve prometni nesreči policisti obravnavajo kot prekršek, zanj pa sta obravnavana oba voznika tovornih vozil.

nesreca gorenjska avtocesta 1

V tovornih vozilih sta bila samo voznika. Lažje je poškodovan voznik v drugem tovornem vozilu. V avtobusu pa je bilo 30 oseb, od tega 28 potnikov. Poškodovan ni bil nihče, so bili pa s kraja z drugim avtobusom organizirano prepeljani v prostore PGD Šenčur, kjer so počakali na nadomestni prevoz. Prostore za potnike avtobusa je zagotovila Civilna zaščita občine Šenčur.

Gasilski del intervencije so izvedli gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske Brigade Ljubljana, reševalni del pa NMP Kranj in Ljubljana. Zaradi obsežnosti nesreče in številčnosti udeležencev je bila izvedena triaža, preverjeno je bilo stanje udeležencev in zagotovljena oskrba enega ponesrečenca. Potniki so bili z avtobusa evakuirani s tehničnim posegom. Gasilci so na kraju sanirali še razlite večje količine goriva po vozišču in razsvetlili kraj nesreče. Ena ekipa nujne medicinske pomoči je ponesrečenega voznika odpeljala v zdravstveno ustanovo, druga ekipa je zaradi številnih udeležencev ostala na kraju prometne nesreče.

Preizkus alkoholiziranosti pri vseh treh voznikih je bil negativen (0,00 mg/l).

Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Karavank med 00.45 in 9. uro zaprta, promet v drugi smeri pa je bil ves ta čas močno oviran. V smeri Ljubljane in Karavank nastal več-kilometrski zastoj. V smeri Ljubljane ga je dodatno podaljšala še manjša prometna nesreča ob 7.15 zaradi trčenja dveh vozil v koloni.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran