radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 125 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in tri tatvine. Intervenirali so sedemkrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Bertokih je nekdo poskušal vlomiti v hišo, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

Ob 23. uri smo dobili obvestilo, da je bilo na cesti Seča - Sečovlje slišati, da je nekdo trčil v zid. Policisti so na kraju našli vozilo v jarku, vendar brez voznika. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 49-letni domačin po nesreči zapustil kraj peš. Kmalu so ga izsledili ob cesti, odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.67 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), sledi obdolžilni predlog (po 105/5-4 in 45/10-1 ZPrCP).

Ponoči smo dobili informacijo, da v Šaredu na cesti že dlje časa stoji osebni avto s prižganimi lučmi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osebni avto Fiat panda, italijanskih registrskih številk, v evidencah zabeležen kot ukraden, v vozilu pa je sedel Koprčan. Avto so zasegli, sledi zbiranje
informacij.

Ob 2. uri ponoči je nekdo vlomil v trgovino v Hrvatinih. Policisti še zbirajo informacije.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 20. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 21. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 3 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS.

PP Ilirska Bistrica je obravnavala 1 državljana Nigerije, ki so ga že vrnili na Hrvaško. PP Koper pa je obravnaval 2 državljana Tunizije, ki ju bodo vračali danes.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran