radio tomi predvajalnik

Policista-kriminalista PP Sežana sta 17. 1. 2020 sta ob 20.30 uri opravila kontrolo nogometnega igrišča v Divači. Pri tem sta tam izvedla postopek ugotavljanja identitete 20-letnega Divačana, ki je v roki držal večjo prozorno PVC vrečko. V vrečki je imel več posušenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Poleg vrečke je imel Divačan pri sebi še mikro tehnico in prepovedano orožje – boksar.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1b) mu je bila odvzeta prostost. S preliminarno analizo snovi je bilo ugotovljeno, da je imel pri sebi skupno 56,51 gramov prepovedane droge konoplja. Naslednji dan je bila na njegovem domu opravljena hišna preiskava, kjer je bil najden in zasežen se dodatni kos hladnega orožja – teleskopska palica.

Policisti bodo zanj podali kazensko ovadbo na ODT Koper podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1b) in uveden hitri postopek po Zakonu o orožju.

divaca zaseg droge 1

divaca zaseg droge 2

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran