radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 13 obvestil o prometnih nesrečah – v štirih primerih gre za nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Nesreče
Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V enem primeru gre za hujšo nesrečo. Trikrat so bili poškodovani pešci in enkrat udeleženec v osebnem avtomobilu.

Vse tri nesreče z udeležbo pešcev so se včeraj zgodile med 16. in 18. uro. Gre za:

  • trčenje v Britofu, kjer je voznik peško zadel med vožnjo po parkirišču,
  • nesrečo na Zlatem Polju v Kranju, kjer je voznik v pešca trčil na prehodu za pešce in
  • hujše trčenje v pešca na Bleiweisovi cesti v Kranju, kjer je voznik vanj prav tako trčil med prečkanjem ceste na prehodu za pešce.

policija splosniV prvih dveh nesrečah sta pešca lažje poškodovana, v tretji na Bleiweisovi cesti pa huje. Voznike in pešce opozarjamo na previdnost in varno souporabo prometnih površin. Vozniki pazite zlasti na križiščih in območjih prehodov za pešce, pešci pa bodite predvsem vidni in ves čas tudi pozorni na dogajanje okoli sebe.

Še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami so policisti včeraj obravnavali okoli 22. ure. V Kraju sta na križišču trčila dva osebna avtomobila. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lažje poškodbe. Postopek še poteka.

Agresiven voznik
Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj po prijavi obravnavali slovenskega voznika, ki je v gostem prometu po avtocesti druga vozila agresivno prehiteval po levi in desni. Vozniku je bila povsem tuja tudi varnostna razdalja. Gre za početje, ki sodi v kategorijo zelo problematičnih in nevarnih voženj. Zaradi prekrškov je voznik obravnavan v prekrškovnem postopku. Zaradi take neobzirnosti in objestnosti so lahko ogrožena celo življenja. Voznike pozivamo k »čisti« vožnji in izogibanju ravnanjem, ki ogrožajo druge ter zmanjšujejo varnost.

Kriminaliteta
V Šenčurju je bilo včeraj v popoldanskih urah vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil nakit manjše vrednosti. Tržiški policisti pa so obravnavali prijavo tatvine denarnice iz odklenjenega osebnega avtomobila.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran