radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje Koper so bili 14. 1. 2020, ob 16.36, obveščeni o poskusu ropa v eni od zlatarn v mestnem jedru Kopra. Na kraj je nemudoma odšlo več patrulj Policijske uprave Koper, policisti pa so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je 34-letni Koprčan z resno grožnjo in uporabo pištole, za katero je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je po izgledu identična pištoli znamki Beretta 92, poskušal izvršiti tatvino zlatnine, kar pa mu ni uspelo, saj je zaposleni uspelo sprožiti alarm, s katerim je aktivirala tudi dimno zaveso. Osumljeni je s kraja pobegnil, po tem dejanju pa v enem od gostinskih lokalov v Kopru s pištolo grozil tam zaposleni, kjer so ga policisti tudi izsledili in prijeli. Ob tem pa so mu zasegli pištolo, ki ni bila prava. Policisti so ga pridržali na podlagi II. odstavka 157. člena ZKP.

V nadaljevanju so policisti 34-letnika osumili še za izvršitev več drugih kaznivih dejanj. Zoper 34-letnika so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa (po I. odstavku 206. člena KZ-1), kaznivega dejanja grožnje (po I. odstavku 135. člena KZ-1), dveh kaznivih dejanj velikih tatvin (po 1. točki I. odstavka 205. čelna KZ-1), vlomov v stanovanje in stanovanjsko hišo na območju mestnega jedra Koper v decembru 2019, kaznivega dejanja izsiljevanja (po I. odstavku 213. člena KZ-1), kaznivega dejanja kršitev nedotakljivosti stanovanja (po I. odstavku 141. člena KZ-1), kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe (po I. odstavku 123. člena KZ-1) in kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari (po I. odstavku 220. člena KZ-1).

34-letnik je bil 16. 1. 2020 priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran