radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 1. 2020, od 6. ure in 22. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Domžal in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v nenaseljeno hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne barvne kovine in električne vodnike. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino in cigarete. Povzročeno je bilo za okoli 1.300 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami Včeraj so policisti Policijske postaje Kočevje pri 31-letnemu osumljencu pri kontroli prometa v vozilu našli in zasegli okoli 50 gramov snovi za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja-rastlina. V nadaljevanju je bila pri osumljencu opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zasežene še okoli 350 gramov zeleno rjavo posušene rastline, precizna tehtnica, vakumirni stroj in 26 kom. pirotehničnih sredstev. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami in prekrška po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke.

 zaseg droge kocevje

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 20.30 se je na Njegoševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost peški. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kamniku. Z ogledom na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik osebnega vozila ni upošteval prednosti peške na prehodu za pešce in trčil v njo. Peška je bila v nesreči lažje poškodovana, s kraja pa je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola
Včeraj, okoli 21. ure smo prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Volkswagen turana, na avtocesti od Ljubljane proti Kranju. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.60 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran