radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.
  • V dveh primerih je bila na javnem kraju osebi zasežena manjša količino prepovedane droge in uveden prekrškovni postopek.

Dogodki:

  • Neznanec je v Kokro odvrgel več vreč. Domnevno gre za zemljo in gnojilo. Iz reke so jih odstranili gasilci. Posledice za okolje niso nastale. Z ugotovitvami bo seznanjen medobčinski inšpektorat in redarstvo.
  • V Naklem so policisti včeraj obravnavali poškodbe osebe na javnem kraju. Gre za padec osebe in lažje poškodbe brez tuje krivde.

Stanje na cestah:

  • Zelo gosta megla zmanjšuje vidljivost in posledično manjša varnost v prometu. V takih razmerah so ogroženi predvsem pešci in divjad. Oboji so običajno zelo slabo vidni. Pešci za svojo vidnost lahko storijo marsikaj, medtem, ko je za preprečitev trčenja z divjadjo skrb predvsem na strani voznikov.

policija splosniKriminaliteta
V Zapužah je bilo včeraj med 11. in 14.45 uro vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Najverjetneje preko vikenda je bilo v hišo vlomljeno tudi v Naklem. Danes ponoči pa je bilo na Stari cesti v Kranju vlomljeno v trgovino in odtujena oblačila.

Po prijavi
V petek zvečer so kranjski policisti na podlagi prijave sumljivega zadrževanja več oseb na enem od parkirišču na območju Preddvora obravnavali pet oseb z območja Dolenjske. Osebe so policisti na podlagi dobrega opisa prijavitelja izsledili med vožnjo. Sumov morebitnih kaznivih dejanj pri njih sicer niso ugotovili, so jih pa obravnavali za večje število prekrškov. Vseh pet so obravnavali zaradi nedostojnega vedenja, neupoštevanja ukazov policistov in neuporabe varnostnega pasu med vožnjo, voznika pa poleg tega še za uporabo telefona med vožnjo ter nepravilne vožnje po cesti in nepravilnih premikov z vozilom. Vozilo tudi ni bilo tehnično brezhibno.

Promet
Gorenjski prometni policisti so preko vikenda v okviru rednega dela ugotovili večje število prometnih prekrškov. V štirih primerih so obravnavali udeležence pod vplivom alkohola, dvakrat sta hitra testa pokazala na prisotnost drog pri dveh voznikih, enemu vozniku so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, v 32 primerih pa so proti voznikom ukrepali zaradi prekoračitve hitrosti vožnje. Udeležence pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim ravnanjem v prometu.

Vožnja na vlaku
Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali prijavo, da se na tovornem vlaku vozi oseba. Policisti so ugotovili, da se je moški v Ljubljani usedel na konstrukcijo vagona in se z njim pripeljal v Kranj, ker so mu je to zdelo zanimivo. Gre za nespametno in z vidika osebne varnosti zelo nevarno dejanje. Z ugotovitvami postopka bodo policisti seznanili pristojni inšpektorat.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran