radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicista Policijske postaje Ptuj sta včeraj, 5. 2. 2020, tik pred polnočjo na "kritičnem odseku" glavne ceste med Slovensko Bistrico in Hajdino, izven naselja Šikole, v križišču za regionalno cesto proti Račam, z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila hitrost vožnje 35-letnemu vozniku Opla Insignie iz okolice Slovenske Bistrice. Ta je na delu ceste, tik pred križiščem, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 110 km/h. Zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti sta policista voznika ustavila, ob tem pa tudi ugotovila, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,80 mg alkohola.

Policista sta vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje, mu prepovedala nadaljnjo vožnjo in zoper njega napisala obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Predpisani sankciji za taka prekrška sta globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk za vožnjo pod vplivom alkohola ter 250 evrov globe in 3 kazenske točke za prekoračeno hitrost.

Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Policisti znova in znova opozarjamo, da na "kritičnem odseku" glavne ceste G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino izvajamo poostrene nadzore, pa kljub temu še zmeraj, vse prevečkrat poročamo o voznikih, ki znatno prekoračujejo največjo dovoljeno hitrost vožnje in tudi o takšnih voznikih, ki vozijo vozila pod vplivom alkohola. Policisti bomo zoper vse takšne kršitelje dosledno ukrepali, svoje nadzorstvene aktivnosti v cestnem prometu pa smo in bomo v tem času, ko se v spodnjem Podravju izvajajo pustne prireditve, še dodatno poostrili na vseh cestah in ne zgolj na cestah kritičnih odsekov.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran