radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 12 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 2. 2020, od 6. ure in 13. 2. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vrbovca izsledili in prijeli 14 tujcev (drž. Pakistana in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil moško cestno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V Ivančni gorici so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 1.000 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini v Šiški. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o telekomunikacijskih storitvah. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s večjim temnim vozilom. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis enega storilca:

  • moški star okoli 25 do 30 let, visok 170 do 175 cm, kostanjevih las, oblečen v modro jakno in jeans hlače.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/100133-policisti-opozarjamo-na-drzne-tatvine-v-vasih-domovih

Nesreča pri sečnji dreves
Včeraj, nekaj pred 14. uro smo obveščeni o nesreči pri sečnji drevesa v okolici Dola pri Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je pri podiranju drevesa to padlo osebi, ki sta ga žagali. Obe sta bili poškodovani, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Smo v obdobju, ko je zaradi vremenskih razmer v gozdovih tudi na območju Policijske uprave Ljubljana veliko podrtega drevja. Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin in policisti želimo, da ste pri tem varni. Opozarjamo, da se v gozd ne odpravljate sami in ste pri sečnji in spravilu lesa posebej previdni. Upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago, ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, proti-vrezno obutev in hlače). Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi ostali obiskovalci gozdov pazite na lastno varnost in se ne gibajte pod podrtim drevjem!

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 16. uri se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke razdalje trčil v vozilo pred seboj. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču zavijal levo in odvzel prednost vozilu, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran