radio tomi predvajalnik

Na območju PP Koper smo letos skupno obravnavali 13 vlomov v različne stanovanjske objekte.

S policijsko preiskavo smo ugotovili, da sta vsaj 4 od navedenih vlomov, v sostorilstvu izvršila 26-letni državljan Hrvaške in 33-letna državljanki Srbije, ki smo jima s pomočjo kriminalistov Sektorja kriminalistične policije v četrtek odvzeli prostost.

Za sedaj utemeljeno sumimo, da sta osumljenca 23.1.2020 vlomila v stanovanjsko hišo v Sv. Antonu, a sta bila od tam prepodena. Oškodovanka si je takrat zapomnila znamko njunega osebnega vozila in to sporočila policiji. Šlo je vozilo Renault Megane, I. generacije, črne barve, z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami.

Naslednji vlom sta osumljenca storila 31. 1. 2020 v Ankaranu, kjer sta iz stanovanjske hiše ukradla denar, nekaj nakita in ključe dveh osebnih vozil. Državljana Slovenije sta oškodovala za približno 1.000 evrov. Istega dne sta izvršila še vlom v stanovanjsko hišo na območju Kopra, kjer sta si nezakonito pridobila nakit ter s tem oškodovala državljanko Slovenije za približno 1.150 evrov.

Zadnje dokazano kaznivo dejanje sta izvršila 6.2.2020 na območju Kolombana, kjer sta iz odklenjene stanovanjske hiše odtujila denar in zlatnino. Državljanko Slovenije sta s tem oškodovala za 2.000 evrov.

Po zadnje izvršenem kaznivem dejanju so kriminalisti SKP PU Koper na območju Bivja opazili osebno vozilo Renault Megane, črne barve, ki je ustrezalo opisu vozila, ki sta ga uporabljali osebi iz prvega vloma, zato so vozilo zaustavili. Ker so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta 26-letnik in 33-letnica, ki sta se nahajala v vozilu storilca vlomov, jima je bila na podlagi 157. člena ZKP odvzeta prostost.

Po prijetju obeh osumljencev so koprski policisti ugotovili, da sta imela 26-letnik in 33-letnica najeto sobo v Postojni, zato smo tam opravili hišno preiskavo in hkrati tudi preiskavo njunega osebnega vozila.

Osumljencema smo zaradi dokazovanja zasegli več kot 1.500 evrov gotovine ter večje število telefonov oz. sim kartic, ki bodo predmet nadaljnjih preiskav. V sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi smo ugotovili, da sta bila oba osumljenca na območju R Hrvaške že obravnavana za vlomne tatvine, 26-letnik pa za premoženjska kazniva dejanja tudi na območju druge PU v Sloveniji.

Policijsko preiskavo nadaljujemo v smeri dokazovanja tudi drugih, zaenkrat še nedokazanih kaznivih dejanj vlomov.

V tej zvezi pozivamo vse občane, da Policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, sporočijo če so v bližini svojih bivališč morebiti opazili sumljivi osebi ali njuno osebno vozilo Renault Megane, I. generacije, črne barve, z nameščenimi tujim registrskimi tablicami. Obstaja namreč sum, da bi osebi lahko storili še več kaznivih dejanj vlomov.

 izjava kom

megane 1

megane 2

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran