radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufij, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli.

Poškodovan motorist
Nekaj pred 14. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Boštanju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 50-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na parkirnem prostoru zapeljala vzvratno in trčila v 75-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, povzročiteljici nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in prepovedanih drog
Črnomaljski policisti so nekaj po 21. uri med kontrolo prometa v Lokvah ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozi pod vplivom alkohola, hitri test pa je potrdil tudi prisotnost prepovedanih drog. Zanj so odredili strokovni pregled in mu zasegli osebni avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli osumljenca, ki je v Metliki grozil občanom
Policisti PP Metlika so nekaj po 19. uri prejeli več obvestil prestrašenih občanov, ker naj bi pijan moški na javnem kraju grozil z orožjem. Oškodovancu, ki je na parkirnem prostoru izstopal iz svojega vozila, je s pištolo grozil, da ga bo ubil. Oškodovanec je uspel pobegniti in na pomoč poklicati policiste. Storilec je s pištolo grozil tudi gostom gostinskega lokala in se nedostojno vedel. Policisti so takoj odšli na kraj, kršitelja obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. 27-letnega moškega so že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin ogrožanja.

Vlomi in tatvine
Med 12. 2. in 13. 2. je nekdo z delovišča v Novem mestu odtujil udarno kladivo in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V Breški vasi na območju PP Šentjernej je med 17. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denar in puško. Latnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli državljana Libije in državljana Tunizije, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran