radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • po 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in zoper splošno varnost ljudi.
  • V enem primeru so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo.

Dogodki:

  • Škofjeloški policisti so včeraj pozno popoldan obravnavali voznika z 1,21 mg/l alkohola. Iz prometa so ga izločili. Gre za hujši prekršek. Vozite trezni in ne tvegajte nesreče!
  • Blejski policisti so včeraj v Soteski pomagali in poskrbeli za psa pasme Koker španjel, ki je taval brez lastnika. Pripeljali so ga na policijsko postajo, našli lastnike in jim psa vrnili.

Opozorila:

  • V Podkorenu bo ta vikend potekala javna prireditev Zlata lisica. Na glavni cesti Med Hrušico in Mojstrano je v kraju Dovje zaradi del na cesti vzpostavljena polovična zapora ceste, promet pa je urejen s semaforji. V času prometne konice bosta izvajalec in po potrebi tudi policija zagotavljala ročno usmerjanje, da se zagotovi čim večja pretočnost prometa. Čas vožnje se lahko podaljša. Obiskovalce Kranjske Gore in javne prireditve pozivamo, naj upoštevajo pravila parkiranja ter navodila organizatorja in policije. Vsak naj poskrbi še za svojo lastnino.
  • Zaradi informativnih dni možna gneča v prometu. V neposredni bližini šol in njihovi okolici bo povečan promet in je pričakovati večjo gnečo. Vozniki, na pot se odpravite pravočasno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise ter vozite strpno. Pravila veljajo tudi za pešce.

policija splosniTrčenje na smučišču
Na smučišču je včeraj smučarka trčila v drugega smučarja, ki je v vrsti stal pred sedežnico. Utrpel je lažje poškodbe. Uporabnike smučišč pozivamo k doslednemu upoštevanju pravil na smučišču. Začenjajo se tudi počitnice, zato bodo smučišča bolj obremenjena. Upoštevajte FIS pravila varnega smučanja in smučišče uporabljajte tako, da je varno za vas in za druge. Uporabljajte čelado in drugo zaščitno opremo. Pazite na svojo lastnino. V vozilih ne puščajte nobenih vrednih stvari.

Kurjenje, kaznivo dejanje
Škofjeloški policisti so včeraj zaznali in obravnavali primer kurjenja ognja pod daljnovodom. Kurjenje obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper splošno varnost ljudi in premoženja in proti osebi vodijo predkazenski postopek.

Sumljive osebe
Če boste v času počitnic odsotni z doma, poskrbite za varnost svojih hiš in stanovanj. Vrednih stvari ne imejte doma, izvajajte ukrepe za varnost svojega doma in se z nekom, ki mu zaupate, dogovorite za redne kontrole. V primeru suma kaznivega dejanja prosimo takoj pokličite na interventno številko 113.

Včeraj so policisti obravnavali en primer sumljivega ravnanja neznancev. V Predosljah so si štirje moški okoli 10. ure ogledovali stanovanjske hiše in zvonili pri vratih. Osebe niso bile izsledene, gre za pa okoliščino, ki lahko pomeni pripravo na kaznivo dejanje drzne tatvine, ko eden od storilcev pristopi do lastnika, ga ogovori in zamoti, medtem pa drugi vstopijo v hišo in izvršijo tatvino. Objekte zaklepajte, od ljudi, ki od vas na domu kaj želijo pa zahtevajte, da se vam izkažejo. Če vam ponujajo storitve, odločitev vedno preverite in se ne odločajte takoj, da se kasneje ne bi počutili ogoljufane.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran