radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24. urah smo policisti na območju policijske uprave Maribor, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Sinoči nekaj pred 21. uro je bilo v Mariboru storjeno kaznivo dejanje poskusa ropa. V prodajalno je prišel neznani moški z masko na obrazu, pristopil do zaposlene pri blagajni, ji v hrbet uperil pištolo in zahteval denar.

Pristopil je do blagajne in nameraval vzeti denar, vendar je ni uspel takoj odpreti. Takrat je v prodajalno vstopila nova stranka, kar ga je prestrašilo in je zbežal iz prodajalne. Policisti so opravili pregled ožje in širše okolice, vendar storilca niso uspeli izslediti. Gre za moškega visokega okoli 185 cm, suhe postave, oblečen v črno jakno s kapuco, modre kavbojke, črne športne copate, na prstih beli. Na glavi je imel masko s smrtno glavo.

Istočasno naprošamo vse, ki bi morda o storilcu karkoli vedeli, da nas o tem obvestijo na tel.št. 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Ob 15.45 uri je na poslovnem objektu v Mariboru prišlo do požara. Ugotovljeno je bilo, da se na strehi objekta nahaja sončna elektrarna, ob njej pa so elektro omarice. Zaradi kratkega stika ali prenapetosti ne eni izmed njih, je prišlo do požara. Gasilci so odprli nekaj m2 pločevinaste strehe in ogenj pogasili. Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 10 000 EUR.

Policisti bodo o dogodku podali poročilo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti iz Ruš ob 22.30 uri odredili pridržanje do iztreznitve, zoper 25. letnega kršitelja, ki se je v gostinskem lokalu nedostojno vedel, ob posredovanju policistov pa s kršitvijo ni prenehal. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Drugih pomembnejših dogodkov nismo obravnavali.

Hinko Pušnik
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran