radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 338 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 93 dogodkov, s področja javnega reda in miru 101 dogodek in s področja prometne varnosti 112 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 21 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 37 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl pešec o čemer smo poročali včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 25 krat na javnem kraju kjer so pridržali 2 osebi in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 2. 2020, od 6. ure in 16. 2. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kostela, Laz pri Predgradu, Livolda in Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Maroka, Sudana, Alžirije in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V okolici Litije je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.700 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil dve kolesi znamke Giant in Cannondale. Lastnika je oškodoval za okoli 3.600 evrov.

Na območju Bežigrada neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil alkoholne pijače. Povzročil je za okoli 300 evrov materialne škode.

Na Viču neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil alkoholne pijače. Povzročil je za okoli 200 evrov materialne škode.

V centru Ljubljane neznani storilec vlomil v gostinski in odtujil gotovino. Povzročil je za okoli 2.000 evrov materialne škode.

Nesreča pri spravilu lesa:
Včeraj, okoli 10. ure smo obveščeni o nesreči pri spravilu drevesa v okolici Toškega čela. Po do sedaj zbranih obvestilih je spravilu lesa lažje poškodoval moški, ki mu je deblo stisnilo nogo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Smo v obdobju, ko je zaradi vremenskih razmer v gozdovih tudi na območju Policijske uprave Ljubljana veliko podrtega drevja. Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin in policisti želimo, da ste pri tem varni. Opozarjamo, da se v gozd ne odpravljate sami in ste pri sečnji in spravilu lesa posebej previdni. Upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago, ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, proti-vrezno obutev in hlače). Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi ostali obiskovalci gozdov pazite na lastno varnost in se ne gibajte pod podrtim drevjem!

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 21. uri se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznik in potnik. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 7. uri se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vzvratni vožnji trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka nepravilno prečkala cesto in trčila v osebno vozilo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 12.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je peška nepravilno prečkala cesto, voznik pa je trčil vanjo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Voznik pod vplivom alkohola:
V petek, okoli 20. ure smo prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Nissana na cesti od Trzina proti Mengšu. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.86 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran