radio tomi predvajalnik

policija splosniV zadnjih 24 urah smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 63 interventnih dogodkov. 30 s področja cestnega prometa, 18 s področja kriminalitete in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami - Zadobrova
Včeraj, nekaj čez 16. uro, smo na lokalni cesti v Zadobrovi obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 14-letni voznik kolesa z motorjem. Povzročil jo je 31-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Zadobrove proti Škofji vasi. Voznik je v križišču izsilil prednost 14-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki je vozil iz smeri Trnovelj proti Arclinu. V trčenju se je 14-letni voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval, njegov 14-letni sopotnik pa lažje.

Poleg omenjene smo včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Zasega vozil – Šmartno ob Paki in Zgornja Pristava
V Šmartnem ob Paki ter v Zgornji Pristavi, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo zasegli osebni vozili vozniku in voznici, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Vožnja pod vplivom alkohola – Polzela in Šentjur
Na Polzeli smo v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, ga pridržali, sledi obdolžilni predlog. Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola smo včeraj obravnavali tudi v Šentjurju. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

Vožnja z neprilagojeno hitrostjo - Celje
V Celju, na Cesti v Laško, smo sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju hitrost prekoračil za dobrih 50 km/h. Odvzeli smo mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Preventivni nasvet - pustovanje
Ker je pred nami pustna sobota, ko se boste mnogi odpravili na pustovanja, opozarjamo voznike motornih vozil, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o varnosti cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko razni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.

Če se boste ta vikend odpravili na pustne zabave nikar ne vozite, če boste pili alkoholne pijače.

Poškodovanje dveh vozil - Migojnice
Migojnicah je neznani storilec z ostrim predmetom na dveh vozilih naredil več risov.

Vlom - Gomilsko
Na Gomilskem je neznanec vlomil v ograjen kozolec. Ukradel je kosilnico več vrtnega orodja ter nekaj drugih stvari.

Poskus vloma – Celje
Na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec pokušal vlomiti v dva avtomata z napitki in prehranskimi izdelki. S poškodovanjem avtomatov je lastnikom povzročil za dobrih 1.000 € škode.

Lep in varen konec tedna želimo policisti Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran