radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 13 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in sedem primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so bila zasežena vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 2 .2020, od 6. ure in 21. 2. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Rakitnice izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka, Pakistana in Afganistana ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena denarnica in nakit. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena zlatnina in predmeti za osebno higieno. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nahrbtnik in dva računalnika. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit, gotovina in osebni dokumenti. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena alkoholna pijača, orodje in kuhinjski pripomočki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Požar:
Včeraj, nekaj po 14.30 smo bili obveščeni o požaru za trgovskim objektom v Domžalah. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so z ogledom in zbiranjem obvestil do sedaj ugotovili, da je neznani storilec pristopil do odpadne embalaže, ki je bila za objektom in jo na neznan način zanetil. V požaru je bila poškodovana tudi fasada bližnjega objekta, skupna materialna škoda pa znaša okoli 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča:
Včeraj, okoli 20. ure je na cesti od Škofljice proti Šmarju - Sap prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je vozil z neprilagojeno hitrostjo, zato je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom in ga je zaneslo izven vozišča na travnato površino, kjer je trčil še v brežino, tako da se je vozilo prevračalo. Voznika so iz vozila rešili gasilci, je pa v nesreči zadobil lažje poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran