radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 275 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj zgodaj popoldan so policisti Postaje prometne policije Maribor, na avtocesti A1, pri izvozu Maribor Center, v smeri Ljubljane, ustavili kombinirano vozilo romunskih registrskih oznak. V njem so prijeli 14 državljanov Šri Lanke, ki so nedovoljeno vstopili na območje Šengna na Madžarskem in nato iz Madžarske nedovoljeno vstopili v našo državo. Prijeli in pridržali so tudi njihova sprovajalca, dva državljana Romunije. Oba bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili madžarskim varnostnim organom.

Sinoči so policisti PP Ormož ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil ukrajinski državljan. V vozilu je prevažal 4 državljane Pakistana, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Ukrajinca so policisti pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj minut kasneje so policisti na drugem mestu prijeli še 5 državljanov Pakistana, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Porezal jo je z motorno žago:
Včeraj zjutraj je 39-letni moški v Središču ob Dravi, na njeno prošnjo, z motorno žago podrl dve manjši drevesi, last 75-letne domačinke. Ko je z motorno žago podiral manjšo od obeh dreves, je domačinka pridržala drevo, da ne bi padlo na ograjo. Ko je moški deblo prerezal, je z motorno žago porezal tudi lastnico, nad gležnjem leve noge. Hudo poškodovano žensko so z reševalnim vozilom prepeljal v SB Ptuj.

Policisti bodo neprevidnega moškega, ki nima opravljenega izpita iz varnega dela z motorno žago, kazensko ovadili.

Požar:
Sinoči je izbruhnil požar v hlevu v Lormanju. Domači so požar k sreči hitro zaznali, sami pričeli z gašenjem in obvestili gasilce. Ti so požar dokončno pogasili. Nastalo je za okoli 2.000 evrov materialne škode. Živino so rešili, poškodovan ni bil nihče.

Policisti so ugotovili, da je imel lastnik v hlevu mlade prašičke, ki jih je grel z grelno lučko. To je imel nameščeno na kovinski palici, ki pa je zdrsnila z ograje in padla na seno, to pa se je vnelo.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran